Natura

Made in Romania

Chiar dacă de ceva timp am renunţat să mai postez Fotografia de marţi iar scrisul m-a purtat spre căutări personale, aş vrea să continui totuşi să vă arăt…cât de frumoasă este lumea :) de fapt, lumea cum se vede din România, că în străinătate nu prea umblu, sincer nu mă cheamă deloc, acum cel puţin. Locuri, întamplări, evenimente şi oameni faini, care m-au inspirat, m-au bucurat, i-am admirat şi pe care, bineinţeles, i-am fotografiat. Cred că voi numi seria aceasta (până îi găsesc un titlu mai bun) “Made in Romania”, pentru că tot îmi place mie aşa de mult aici şi lumea mă întreabă de ce :)

Fotografiile de azi sunt din Munţii Ţarcu, care poate nu sunt nişte munţi aşa de spectaculoşi ca Retezatul, de exemplu, dar au un farmec aparte, pentru mine cel puţin. Într-o excursie de două zile acolo am vazut un apus care dacă nu aş fi avut aparatul la mine nu aş fi avut cuvinte să-l descriu, am cunoscut un cioban care s-a plimbat aproape prin toata Europa ca apoi să aleagă să se întoarcă în cătunul lui din Romania, la oi, am vorbit cu meteorologi arşi de soare şi vânt, liniştiţi în solitudinea de acolo, sau dorindu-şi altă viaţă (de parcă aş fi luat parte la scurt metraje cu poveşti reprezentative pentru căutările fiecăruia dintre noi) am vazut nori fantastici care-şi târau umbra pe pământ, am luat în mine tot orizontul albastru şi muntos care se deschidea până în depărtări, am mâncat caş cald deabia făcut de la stână, am ascultat şuieratul vântului peste creste şi am ascultat şi liniştea, am văzut bujori de munte, brânduşe şi genţiene (atât de delicate), am tropăit pe petece de zăpadă şi pe grohotiş verzui, am mirosit muguri de brad şi răşină şi…a fost de ajuns pentru a mă cuprinde o bucurie liniştită, ca întotdeauna când sunt în natură. Şi am văzut încă o dată că nu trebuie să mergi prea departe pentru a găsi frumuseţe, pentru a găsi ceva care te mişcă şi te face să te simţi conectat la ceva mai mare decât tine…care de fapt este şi în tine. Iată şi pozele:

tarcu_018

tarcu_025

tarcu_020

tarcu_026

tarcu_059

 tarcu_060

tarcu_070

tarcu_071

tarcu_072

tarcu_078

tarcu_077

tarcu_017

tarcu_016

tarcu_041

tarcu_056

tarcu_058

 

 

tarcu_036

tarcu_037

Please follow and like us:
error

3 thoughts on “Made in Romania

  1. ma gandesc ca linistea aia adanca si frumusetile pe care le descrii, mi-ar placea tare mult sa le vad de aproape. lucrurile astea simple, ma incarca pozitiv o buna perioada de timp :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *