Este un curs care îți va oferi o bună înțelegere a noțiunilor de bază ale fotografiei, fără prea multe explicații tehnice complicate, cu multe exemple și aplicații pratice. Vom ieși pe teren la fotografiat, veți primi asistență și feedback individual la realizarea de fotografii. Dincolo de ce veți învăța, este o experiență faină împreună cu un grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru fotografie, un mediu relaxat, în care e cel mai fain să te dezvolți fotografic dar și creativ și care îți va da un imbold pasiunii tale pentru fotografie.

Este pentru mine?

Acest curs este pentru tine dacă:

– Ești pasionat de fotografie, este hobby-ul tău sau poate ceva mai mult, dar partea tehnică ți se pare prea complicată și ai vrea să înveți.

– Ai vrea ca fotografiile tale să fie mai bune, dar nu ai niciodată timp sau dispoziție să te apuci să înveți singur și să descâlcești cartea tehnică a aparatului, manuale, tutoriale și articole de pe net.

– Te simți pierdut în prea multe informații tehnice, cifre, litere, obiective și reguli legate de aparatul foto.

– Ești tobă de teorie, dar îți lipsește partea practică și a ieși mai des la fotografiat.

– Ești o persoană creativă și îți dorești să te exprimi mai bine prin fotografie sau să deprinzi un nou hobby creativ

– Îți doreși pur și simplu să îmbunătățești fotografiile tale din vacanță și călătorii


Ce primesc?

Dacă ai răspus da la măcar una dintre întrebările de mai sus atunci te invit la un curs care:

  • îți va oferi o bună înțelegere a noțiunilor de bază ale fotografiei
  • fără prea multe explicații tehnice, cu multe exemple și aplicații pratice
  • dincolo de ce vei învăța, o experiență faină (vezi testimoniale mai jos) împreună cu un grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru fotografie ca și tine, un mediu relaxat, în care e cel mai fain să te dezvolți fotografic dar și creativ și îți va da un imbold pasiunii tale pentru fotografie
  • ieșire pe teren la fotografiat (am pregătit „jocuri” fotografice și teme creative)
  • sfaturi din experiența mea de fotograf
  • asistență și feedback individual la realizarea de fotografii pe durata cursului

DESCRIERE CURS

Perioada: 16-18 noiembrie 2018

Preț: 390 ron

Reducere: pentru cei care au mai participat la cursurile mele anterioare: 350 ron

pentru cei care mai aduc o persoana la curs

Tips: Puteti oferi cadou acest curs, achizitionand un voucher

Loc de desfășurare: AMBASADA. Str Anton Seiler, nr. 2

Organizator: SC Obiectiv Creativ SRL-D

Program

Vineri, 16 noiembrie:               17.00 – 20.00

Sâmbătă, 17 noiembrie:        

10.00 – 14.00:  teorie și aplicații practice

14.00.00 – 15.30: pauză de prânz

15.30 – 18.30: ieșire pe teren la fotografiat

Duminică, 15 aprilie:      14.00 – 18.00: feedback, idei finale

Programul poate suferi variații de +/- 30 min în funcție de cum avansăm.

Programa cursului

Unitatea 1. Introducere. Aparatul foto: principiul de funcționare, componente, tipuri de obiective

Unitatea  2. Diafragma și profunzimea de câmp

Unitatea  3. Timpul de expunere și redarea mișcării

Unitatea  4. ISO și zgomotul de imagine

Unitatea  5. Expunerea. Relația dintre diafragmă, timp și ISO

Unitatea  6: Lumina și White balance

Unitatea  7. Claritatea imaginii și focalizarea

Unitatea  8: Dezvoltarea „ochiului fotografului”. Reguli de compoziție

Unitatea  9: Sesiune practică – ieșire la fotografiat în oraș

Unitatea 10: Recapitulare, feedback, sfaturi pentru fotografi de la fotografi

Workshopul este destinat celor pasionați de fotografie de nivel începător care să aibă propria cameră foto care poate fi setată manual (preferabil un DSLR sau mirrorless).

Fiecare participant va primi la sfârșitul workshopului suportul de curs „Fotografia, pasiunea mea” (format electronic, pdf, 75 de pagini) care va cuprinde o prezentare în detaliu și frumos ilustrată a tuturor noțiunilor discutate pe parcursul workshopului. Acesta constituie un material bine structurat, care va oferi o bază de aprofundare sau recapitulare ulterioară.

Testimoniale

 “A fost un curs foarte frumos, bogat în informații atât pe partea teoretică cât și practică. A fost de asemenea o bucurie să cunosc oameni noi cu care împart aceeași pasiune: fotografia. Printre momente de atenție, concentrare, nedumerire :), descoperire, încântare, zâmbete, conectare, admirație, Claudia ne-a lăsat cu siguranță un pic din sufletul ei, ne-a insuflat parcă și mai mult elanul de a ieși pe teren și fotografia și ne-a lasat cu dorința de a fi oameni mai buni, fotografi mai îndrăzneți care să-și învingă temerile, să exploreze mai mult viața și necunoscutul și să-și plece privirea și sufletul spre toate lucrurile din jur, mici sau mari, subtile sau evidente. Mulțumim Clau, a fost o bucurie să particip la cursul tau!” (Cristina)

„Cu o oarecare întârziere, țin să îți mulțumesc din suflet pentru cursul de fotografie. De ce astăzi? Pentru că acum mă uit la pozele făcute astăzi în parc cu copiii, a fost o după-amiază în care înainte nu aș fi scos aparatul din geantă pentru că „lumina e prea tare”, iar datorita ție pozele noastre de astăzi sunt minunate! Nu îmi vine să cred că le-am făcut eu :). Mă întreb cum ar ieși dacă ai ține un curs de vreo săptămână, dacă după cursul de weekend am reușit să învăț ACELE lucruri care au schimbat complet calitatea pozelor mele și modul în care aleg să fac o fotografie! Recomand cursul tău tuturor acelora care vor să facă fotografii frumoase în primul rând pentru ei, rezultatul este de neprețuit!” (Adina)

     “Cel mai mult mi-a plăcut la Claudia faptul că se străduiește să vadă frumosul în orice, chiar și în noi, cursanții. E încurajatoare, insistând pe dărâmarea zidurilor pe care ni le construim singuri: nu am talent pentru fotografie, nu am obiectivul X, nu am timp, nu am bani, nu am cu cine ieși la fotografiat, câte și mai câte… Avand 0 cunoștinte despre fotografie înainte de workshop, chiar mi s-a părut că a extras chintesența și a prezentat-o așa foarte “cool” (m-a durut capul după workshop, dar pentru că am priceput cum stă treaba cu ISO, diafragma și timpul de expunere, nu pentru că m-a băgat în ceață din cauza unui puhoi de informații inutile pentru un începător). La fel de mult mi-a plăcut și sesiunea de feedback de la sfârșit, când ne-a zis adevărul adevărat despre rezultatele noastre, și nu ne-a mințit frumos ca nu cumva să ne supărăm. Ca efect imediat datorat acestui workshop, am început să mă uit pe sus atent când mă plimb pe stradă… cu aparatul la gât. Mulțumesc, Claudia pentru dedicarea, simplitatea și voioșia cu care ne-ai întâmpinat în cele 3 zile!” (Paula)  

     „Cursul a fost foarte bun, foarte bine explicat fiecare aspect din prezentare. Raportul dintre teorie și practica eu zic ca a fost unul bun cu toate ca e nevoie de mult mai multe ore de practică pentru a deveni un fotograf bun   Ce ne-ai arătat la curs mi-a rămas în minte și mereu țin cont de focus, ISO, F și expunere, încerc sa găsesc un echilibru intre ele.” (Andrei)

„Pentru mine a fost un prilej de a mă reîmprieteni cu tehnica și de a-mi fixa anumite repere în minte, de a descoperi lucruri noi. Mi-a plăcut cum a fost conceput cursul, structura lui scurtă și la obiect, exemple și asocieri concludente, plus atmosfera degajată și relaxată. Mulțumesc și aștept cu nerăbdare să ne revedem!” (Daliana)

„Vorbesc din punctul de vedere al utilizatorului foarte începator de aparat dslr. Ideea de curs foto mi s-a părut puerilă la început având în vedere multitudinea de “how to” de pe net dar recunosc că m-am înșelat. Aparatul meu are acum butoane și reglaje pe care nu se mai așează praful. Cursul a început foarte emoționant (din partea mea) dar Claudia a reușit să mă facă (cred că și pe restul) să trec peste tracul începătorului și să-mi explorez aparatul și locurile cunoscute, de altfel. Marele câștig al întâlnirii a fost să înțeleg că fotografia este și altceva în afară de camera telefonului sau de vorba “ce aș fi făcut cu un aparat bun dacă-l aveam”. Pentru mine e doar începutul, de aia, aștept cu nerăbdare urmatorul curs, workshop, ce-o fi…Muțumesc.”  (Toni)

„Vreau să îți spun că acest curs a fost cel mai fain lucru pe care l-am făcut anul acesta! Mi s-a părut foarte bine structurat cursul și tu ai fost pregătită pentru întrebările noastre. Chiar m-au ajutat foarte mult detaliile tehnice cu exemplele date, iar munca “pe teren” mi s-a părut foarte educativă și am putut experimenta pentru prima dată un sentiment de “fotograf”, asta pentru că eram pe modul manual și nu automat!  . Cât mai multe proiecte de genul acesta și sper să ne vedem în curând la diverse activități.” (Flavia)

        „Mulțumesc pentru materiale și pentru curs. A fost o experiență frumoasă. Deși cursul a fost orientat spre oameni care doresc să devină fotografi și au fost câteva momente când mă gândeam că nu am ce căuta acolo, mie mi-a folosit. Am apreciat foarte mult modul de prezentare al informațiilor – structurat și clar, limbajul „prietenos”, viziunea luminoasă și principiile din spatele acestora. Și din modul de realizare al cursului, și din modul de prezentare, și din micile noastre exerciții transpare faptul că acest curs a fost realizat și cu inima, nu numai cu mintea. Mă așteptam ca în cadrul acestor zile să fie și un moment „maestru – ucenic”, care mie mi se pare cel mai util când încerci să înveți ceva nou, dar acest lucru era greu de realizat având în vedere timpul scurt și număr destul de mare de participanți. M-am bucurat de asemenea de întâlnirea cu oameni preocupați de frumusețe. A fost interesant să vezi Parcul Copiilor prin ochii mai multor oameni și să auzi poveștile pe care le pot spune clădirile din orașul în care trăiești. Cred că ne-am îmbogățit cu toții. Peste toate mie mi-a rămas: „Ce e fain în fotografie e că te face să ieși din tine, să uiți din tine”. Pentru că atunci când uiți de tine poți să vezi și să auzi cu adevărat…” (Roxana)

    „Cursul m-a ajutat să înțeleg anumite părți tehnice cu care am avut dificultăți înainte. Pe lângă asta mi-au plăcut atât temele pe care le-am primit cât și feedback-ul care a fost constructiv și care a avut o direcție nu doar tehnică cât și artistică. Asta mi-a plăcut cel mai mult la curs, că a avut și o latură artistică și creativă care a fost explorată.” (Adelina)

    „Mi-a plăcut foarte mult, mai mult pentru interacțiunea cu alți amatori de fotografie, de fapt ăsta a fost și scopul principal pentru care am participat. Informațiile tehnice le știam, dar tot am învățat ceva util de la tine: să intervin în decor, să fac modificari dar să nu se vadă  și multe idei artistice.” (Radu)

      „După cum  spuneam când m-am înscris la workshop, căutam un curs de fotografie pentru începători care să îmi permită să înțeleg funcționarea unui aparat dslr (pe lângă cum funcționează, vreau să înțeleg ce înseamnă o fotografie bună și cum să fac fotografii ‘demne’ de aparatul pe care îl am  Workshopul acesta mi-a răspuns la aceste întrebări și în plus am înțeles mai bine cât de complexă este arta numită ‘fotografie’ și cât de complex este să fii ‘fotograf’. Am învățat că după ce înțeleg toate detaliile tehnice, am ocazia să demarez un proces creativ și să fac din fotografii altfel ‘ banale’, din bucăți  din viața mea, niște potențiale opere artistice. Acele amintiri pe care le creez în vacanțe de exemplu pot deveni și ‘fotografii bune’, demne de a fi văzute de alții altfel decât ca ‘fotografiile noastre de vacanță’. Asta adaugă un plus de valoare fotografiilor. Mi-a plăcut că ai ilustrat cursul cu fotografiile tale, astfel că am aflat câte ceva și despre ce fotografiezi tu. Mi-a plăcut că în fotografiile tale am văzut că pot găsi în orice un subiect de fotografie, cum ar fi în propriul apartament sau pe strada mea. Îti mulțumesc mult și mă bucur că o să pun în practică cele învățate la acest workshop.” (Roxana)

    „Parcă sunt mult mai atentă în jur, după week-end-ul petrecut la curs (sper să dureze :). Privesc detaliile clădirilor cu mai mult drag, altfel decât le vedeam înainte când treceam pe lângă ele fără mare băgare de seamă. Aseară am văzut pentru prima dată “ora albastră”, nu am avut aparatul foto, dar am zărit-o și am zâmbit  Se naște întrebarea: oare pe lângă câte trec fără băgare de seamă? Fără atenție, prezență, lumină, pe pilot automat…din puntul a în punctul b. Și ăsta cred că a fost aspectul cel mai fain descoperit la cursul tău, deschiderea ta și dorința de a ne îndrepta și pe noi spre noi inșine, spre explorare de sine, vedere, muncă, șlefuire (“e greu, dar e fain!”). Nu e doar un curs foto, e mult mai mult. Și lăsând filosofia la o parte, un mare mulțumesc pentru zilele petrecute cu noi. Pentru mine au fost daruri peste daruri. De la partea teoretică până la frumoasa prezentare a momentelor istorice ale orasului nostru, care m-au încântat și mi-au stârnit curiozitatea. A fost fain și te voi recomanda cu încredere și drag oricui dorește un curs foto. Chiar merită!” (Andreea)

„Pentru mine a fost perfect. Pentru că mi-am descoperit aparatul foto pe care nu îl foloseam decât pe automat. Pentru că am luat contact cu colegii din grup, de la fiecare învățând câte ceva. Pentru că am vizionat selecții de fotografii adevărate. Pentru că am luat contact cu fotografi profesioniști. Pentru că am învățat să privesc altfel o fotografie, să îi citesc povestea din spate. Pentru că am avut un timp pentru mine. Pentru că am cunoscut-o pe Claudia. Pentru că de atunci port (nu zilnic) mai des aparatul foto cu mine. Pentru că privesc cu alți ochi, mai curioși, mai interesați, cotidianul oferit de Timișoara. Pentru că am caștigat, cumva, mai multă încredere în mine. Pentru oricare dintre aceste motive cred că merită să reiei workshop-urile, sigur vor exista și alte persoane în real câștig de pe urma lor.” (Oana)

„Mi-a plăcut mult și că ai adăugat partea de tur ghidat al orașului, fiindcă am aflat lucruri despre Timișoara pe care nu le știam și pe care altfel nu cred că le-aș fi aflat. A fost un bonus  pe lângă workshopul foto și în timpul turului am avut ocazia să fotografiez chiar acele clădiri ale Timișoarei despre care ne-ai povestit. Am început să le văd cu alți ochi. Mi-a mai plăcut că ai invitat un alt fotograf la workshop. A fost o foarte bună ocazie să vedem cum a gândit și a creat un alt fotograf. De asemenea mi-a plăcut că ne-a dat câteva sfaturi și el despre ce am putea face să devenim mai buni în a fotografia.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *