Proiecte

 35 de autoportrete

De ce m-am întors în România? Care e vocația mea? Cine sunt eu și ce rost am? Ce e important? Sunt câteva din întrebările care nu mi-au mai dat pace în jurul vârstei de 35 de ani. Aceste întrebări se regăsesc în fotografii și cuvinte trasate pe parcursul a mai mult de cinci ani până când s-au copt într-un proiect

 Citeşte mai  multe despre proiect  

 Înconjurul lumii mele în 7 zile

05 vineri

Un mic proiect în care timp de 7 zile am explorat lumea din imediata mea apropiere, în care trăiesc zi de zi. Nu ştiam ce voi fotografia, însă am luat aparatul cu mine în fiecare zi şi am lăsat fotografiile să vină la mine.

Citeşte mai multe despre acest proiect

 

 

Timișoara mea – portret de oraș

Un proiect pe care l-am început în 2012, imediat după ce m-am întors în România, după mai mulţi ani de locuit în străinătate. Iniţial l-am denumit Timişoara culturală, pentru că în acel an am ieşit mult în oraş, şi umblat mult la tot felul de evenimente: concerte, teatru, performance, dans, festivaluri, lansări de carte, vernisaje, evenimente literare, artistice, evenimente organizate de ONG-uri sau organizaţii social-culturale etc. şi am tot fotografiat. Cred că îmi doream să redescopăr oraşul şi să mă reconectez, reintegrez după lunga absenţă. Iar aceasta a îmbrăcat forma unui proiect foto. Pentru că mă conving tot mai mult că fotografia a fost şi este pentru mine doar un instrument, nu un scop în sine.

Citeşte mai multe despre proiect

Poporul de piatră al Timișoarei 

Explorând Timișoara, cu și fără aparat (una din activitățile mele preferate), am fost suprinsă de cât de mulți „locuitori” de piatră trăiesc alături de noi, pe care de multe ori nici nu-i observăm. Eu cu siguranță nu i-am observat până ce nu am privit cu ochiul omului căruia îi e drag orașul și atunci îl privește cu mai multă atenție. Sunt basolierefurile care decorează clădirile istorice din Timișoara din care ne privește un întreg „popor”: muncitori, bărbați mustăcioși, chipuri cu zâmbete un pic diabolice, muze înaripate, genii cu cununi, femei cu coafură complicată, copii, îngerași, dar și animale, plante, păsări, figuri alegorice. Mi s-a părut fascinant și de fiecare dată când mai descopeream unul era ca o întâlnire întâmplătoare care îți aduce bucurie și surpriză. Am început o serie de fotografii pe această temă care a crescut destul de mult și sper să se concretizeze într-un mic album.  

O galerie cu imagini din acest proiect aici

  Cititorii

Este primul meu proiect foto. Poate pentru că dintotdeauna mi-a plăcut să citesc și să vorbesc despre cărți, am început să realizez portrete de oameni care citesc: fie portrete clasice de cititori, fie oameni cu cărţi scoşi din contextul obişnuit al cititului. La aceasta se adaugă un mic text din partea cititorilor.

Citeşte mai multe despre proiect

Câteva din fotografiile și textele mele se găsesc și la liternet.

3 thoughts on “Proiecte

      1. Am fost trista azi si atbtuaa ca degeaba incerc sa fac ceva in tara asta .. nu am cu cine. Dar am dat de imaginile tale si iar am prins curaj .. si ce daca suntem o tara de tristi tot am reusit sa zambesc! Am din nou dorinta de a mai posta un blog cu talent 100% romanesc. Tristete este dar mai este si speranta :) si zambet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *