Ma bucur că a apărut ghidul nostru Timişoara23: 23 Secrets You’ll Love About the City and the Romanian Banat. Povestea apariției lui e plină de peripeții.

Andreea Sepi, prietena mea din copilărie, care locuiește în Germania de mulți ani, mi-a spus în martie 2020, în plină pandemie, că i-a venit ideea să facă un ghid turistic al Timișoarei în engleză și mi-a propus să particip și eu. Eu am spus da imediat. Mai ales atunci, când ne-a izbit din plin pandemia, a fost minunat să avem un proiect la care să muncim și care să ne facă să privim spre viitor cu speranță. Dacă vă amintiți, Timișoara trebuia să fie capitală a culturii în 2021, dar s-a amânat din cauza pandemiei pentru 2023. De aceea și titlul ghidului, care a fost inițial Timișoara21, a devenit Timisoara23 – adică Timișoara la puterea 23 🙂

Pe liternet a apărut și povestea mai amplă a ghidului, prima parte dintr-o serie de articole în română, în care se poate „degusta” și conținutul.

A fost foarte multă muncă pentru a aduce ghidul în forma lui finală, mai ales că este un ghid publicat independent! Andrea a scris textul și s-a ocupat de „producție”, adică de un milion de detalii și chichițe care presupun transpunerea unei idei năstrușnice într-un produs finit, executat impecabil: un ghid cu o structură ușor de parcurs, cu un design prietenos, cu imagini color pe aproape fiecare pagină. Andreea e scriitoare și traducătoare, cu experiență de mulți ani, deci nu e de mirare că ghidul se citește ușor, ca o poveste captivantă, e scris informal, uneori amuzant, totuși bine documentat și plin de informații inedite.

Eu am contribuit cu fotografii și cu informații proaspete de pe teren. Pentru mine a fost o ocazie excelentă de a ieși la fotografiat în oraș – de multe ori am nevoie de un astfel de imbold, un proiect concret, cu deadline, la care să lucrez. Și totodată, am parcurs toată arhiva de fotografii cu Timișoara acumulate în zece ani după ce m-am întors în România (wow, zece!) și am selectat cele mai faine fotografii pentru ghid.

În video-ul de mai jos puteți arunca o privire în interiorul ghidului.

Lansarea ghidului în Timișoara a vut loc la librăria Cărturești chiar în weekendul de deschidere a programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 și a fost epuizat instant.

Împreună cu Andreea, la lansarea ghidului la Timișoara

Noi am gândit acest ghid în special pentru turiștii care vizitează Timișoara (mai ales în anul de grație 2023), dar și pentru timișoreni din diaspora, pentru expats sau delegații străine în Timișoara. E un suvenir sau cadou fain pentru oricine vrea să știe mai multe despre oraș, fie că sunt români sau străini.

De aceea este disponibil ca ebook și în format tipărit pe Amazon și se poate comanda de oriunde din lume.

De pe Amazon Germania are livrare inclusiv în România. Deja ne-au confirmat câteva persoane care au comandat ghidul și a ajuns în maxim o săptămână în Timișoara. Având în vedere că ghidul s-a epuizat deja din librării în Timișoara, recomandăm această variantă.

Mai jos sunt câteva link-uri de pe Amazon în diverse țări unde poate fi comandat:

Amazon DE:https://www.amazon.de/dp/3000725725
Amazon UK: https://www.amazon.co.uk/dp/3000725725
Amazon US: https://www.amazon.com/dp/3000725725
Amazon IT: https://www.amazon.it/dp/3000725725
Amazon FR: https://www.amazon.fr/dp/3000725725
Amazon ES: https://www.amazon.es/dp/3000725725
Amazon PL: https://www.amazon.pl/dp/3000725725
Amazon SE: https://www.amazon.se/dp/3000725725
Amazon JP: https://www.amazon.co.jp/dp/3000725725
Amazon CA: https://www.amazon.ca/dp/3000725725
Amazon AU: https://www.amazon.com.au/dp/3000725725
(sau căutați-l pe Amazon după titlu: Timisoara23)

Având în vedere că este un ghid publicat independent – adică tipul nostru preferat de proiecte: muuultă muncă, mult entuziasm și câștig aproape zero 🙂 – avem nevoie de toată susținerea voastră pentru a ajunge în lume: dați de veste despre el, faceți-l cadou, lăsați-ne un rating sau o recenzie pe Amazon sau pe Goodreads. Mulțumim mult!

Coperta ghidului

Categories:

Tags:

2 Responses

  1. Ca sa nu mai vorbim despre fotografiile extraordinare care scot in evidenta tot ce Timisoara si Banatul au mai frumos si care dau un farmec aparte ghidului. Mersi mult, Claudia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Înscrie-te aici dacă vrei să primesti SCRISORI de la mine
Arhiva