Cursuri foto

Timisoara Photo Discovery Tour – 16-18 iunie 2017

Învață fotografie și descoperă Timișoara

Acest workshop îmbină două dintre pasiunile mele: fotografia și Timișoara. Pe scurt, tură foto însoțită de tur ghidat personalizat pentru fotografi. Veți descoperi Timișoara prin fotografie, ca și cum ați fi turiști în propriul oraș.

Tema principală a cursului este cum să surprindem cât mai bine orașul și tot ce cuprinde el. 

Astfel, subiectele abordate sunt

  • Fotografia de arhitectură
  • Scene și detalii urbane
  • Evenimente urbane
  • Arta stradală
  • Orașul noaptea
  • Oamenii în fotografia de oraș
  • Introducere în fotoreportaj, serii și proiecte foto (în legătură cu orașul)
  • Noțiuni de bază de editare foto: Lightroom

Invitat special

Vom avea invitat pe fotograful Oliver Merce specializat în fotografia de strada și documentară.

Practică foto în oraș

 Fără practică nu faci nimic în fotografie. Așa că acest workshop cuprinde multă practică în care aplicăm ce am învățat în partea teoretică, adică fotografiem orașul. Vom umbla pe străzi mai puțin cunsoscute, dar vom încerca și să vedem cu ochi noi locuri foarte cunoscute. Am conceput teme foto în ideea de a realiza o serie de fotografii și un fotoreportaj. Vom fotografia la unul dintre cele mai vechi festivaluri din Timișoara – Street Delivery, o ocazie foarte bună de a practica fotografia de oameni, de stradă, fotoreportajul. Exersăm și fotografia de noapte.

 

Tur ghidat personalizat pentru fotografi

Poate nu știați, sunt și ghid de turism cu o pasiune pentru a descoperi poveștile Timișoarei. Tura foto va fi însoțită de prezentări ale zonelor din Timișoara pe care le vom fotografia, istoria la modul fain, fără prea multe date, în povești și fapte interesante, care vor deschide noi oportunități fotografice. Vă prezint câteva din locurile mele preferate din oraș și vom descoperi porți, curți interioare, scări, detalii de arhitectură pe care probabil mulți nu le-ați văzut (cel puțin așa mi-au zis participanții la workshopul anterior)

 

Feedback individual

În ultima zi a workshopului vom analiza o selecție a fotografiilor făcute de voi pe parcursul celor două zile anterioare, le vom discuta și veți primi feedback individual.

 

Testimoniale

Din experiența workshopurilor anterioare, participanții au confirmat că, dincolo de ce au învățat, au avut o exepriență faină, împreună cu un grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru fotografie ca și ei, un mediu relaxat, în care e cel mai fain să te dezvolți fotografic, dar și creativ și îți dă un imbold pasiunii tale pentru fotografie, dar și îți aprinde dragostea și curiozitatea pentru Timișoara.

Vezi testimoniale

 

Nivel, cerințe

Workshopul este destinat celor pasionați de fotografie de nivel începător (nu chiar de la zero) spre mediu. Este necesar să ai propria ta cameră foto (preferabil un DSLR Au mirrorless) pe care să o cunoști cât de cât. Ar fi bine să ai și un trepied pentru fotografia de noapte. De asemnea, pentru descărcarea și editarea imaginilor de la workshop în ultima zi ar fi bine să aduceți și un laptop (dacă nu aveți, eventual îl puteți folosi în comun cu ceilalți).

 

Fotografii de la cursul de anul trecut

Cam așa a fost

Descriere workshop

Perioada: 16-18 iunie 2017

Preț: 290 lei

Reducere pentru participanții la cursurile anterioare sau dacă mai aduceți pe cineva la curs: 250 lei.

Locație: pentru partea teoretică: cafeneaua Bruiaj, str. Victor Babeș, nr. 14. Pentru partea practică: Timișoara

Organizator: SC OBIECTIV CREATIV SRL D

Trainer: Claudia Tănăsescu

Programul cursului

Vineri:             17.00 – 20.00:   prezentări, parte teoretica

Sâmbătă:         9.00 – 13.00:   teorie, ghidaj și practică pe teren

15.00 – 22.00 : ieșire pe teren la fotografiat, însoțită de tur ghidat. Cu pauze!

Duminică:        14.00 – 19.00 : feedback, noțiuni de editare foto. Prezentare Oliver Merce

 

Înscrieri

Înscrierile se realizează până cel târziu la data de 12 iunie 2017 prin completarea formularului de mai jos și plata taxei de înscriere.

Formular de înscriere

Modalitate de plată:

Contravaloarea cursului va fi achitată înainte de începerea acestuia către:

Nume: OBIECTIV CREATIV SRL D

IBAN: RO03BTRLRONCRT0372405301

deschis la: BANCA TRANSILVANIA

Timișoara

cu menţiunea: “Workshop Tm iunie 2017”.

După plata taxei veți primi un email de confirmare pentru înscrierea la curs.

Număr maxim de participanți: 12 persoane. Număr minim de participanți: 6 persoane.

Cursul se va ține doar dacă se va aduna numărul minim de participanți. Dacă nu se întrunește numărul minim de participanți taxele de înscriere deja achitate vor fi returnate în întregime.

 

informații suplimentare:

Email: claudia.tanasescu@gmail.com

Telefon: 0721387349

Eveniment facebook

 

Experiența personală

Acest workshop are la bază experiența mea personală din ultimii 5-6 ani, în care am (re)descoperit Timișoara, după ce am fost plecată mai mulți ani în străinătate și, cu riscul de a suna siropos, m-am îndrăgostit de oraș. Am umblat mult la pas sau cu bicicleta, descoprind locuri mai puțin umblate dar și foarte cunoscute, pe care parcă le vedeam pentru prima dată. Fotografia a fost instrumentul de cunoaștere și de conectare.

Așa încet-încet a început să mă preocupe și istoria sa, poveștile sale, am început să citesc mai mult despre Timișoara. Cum toate se leagă, de anul trecut am obținut și atestatul de ghid de turism.

Se spune că vezi ceea ce cunoști. Și eu, poate ca și tine, am trecut neștiutoare sau ca oarbă pe lângă adevărate bijuterii arhitecturale, detalii, scene urbane și oportunități superbe de fotografiat în Timișoara. Cred că atunci când cunoști povestea unui loc, îl vezi altfel, dar se deschid și ochii fotografului. Iar despre locurile familare și apropiate, cum e chiar Timișoara, poate știm cel mai puțin și nu le vedem cu adevărat, pentru că ochii ne sunt umbriți de obișnuință și rutină.

Înainte de a vedea locuri îndepărtate, hai să descoperim locul unde ne-am născut sau unde locuim zi de zi. Așa putem fi călători în fiecare zi. Și descoperim că avem atâtea subiecte de fotografiat în imediata noastră apropiere.

Astfel, în acest workshop am îmbinat aceste două pasiuni ale mele: fotografia și Timișoara, pe care aș vrea să le împărtășesc cu voi. Este o invitație de a învăța și a practica fotografia și de a descoperi Timișoara în același timp. M-aș bucura dacă prin fotografie și prin povești și alții vor prinde drag și curiozitate de Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *