Lume, lume, demarăm înscrierile pentru a doua ediție a cursului „Fotoexplorator al lumii interioare”.
Iată ce spun participanții la prima ediție:
„A fost o explorare în profunzime ce a pregătit terenul pentru a-mi înfige bine rădăcinile și a-mi lua avânt să cresc în direcții noi, atât personal cât și profesional.” (Teodora)
„Întâlnirile Claudiei sunt despre (re)conectare interioară pentru a da suflet“Ochii văd, mintea explică, sufletul caută și întreabă. Camera vede, fotograful surprinde momentul, iar inspirația și hazardul momentului poate să dea un răspuns la o întrebare. Toți avem ochi și minte. Mulți avem camera și surprindem momente. Câțiva însă au sufletul liber, curios și explorator, care-și caută continuu inspirația sau poate hazardul. Toți avem suflet și mai devreme sau mai târziu îl vom elibera. Poate chiar printr-o cameră manevrată de o minte însuflețită! Întâlnirile Claudiei sunt despre (re)conectare interioară pentru a da suflet la ce te înconjoară!” (Valentin)
„Creativitatea prin joc, prin lucrul cu diverse obiecte mi-a stimulat imaginatia. La inceput m-am simtit un pic blocata insa incet inset mi-am dat seama ca pot realize orice, indiferent ca e o scena din viata mea sau ceva simbolic. Temele mi-au starnit interesul si mi s-au parut interesante…” (Mirona)
„Pentru mine cursul a fost o provocare, am descoperit prin joaca unele particele din mine insami, neexplorate in modul acesta pana acum si s-au plantat seminte frumoase care sper sa rodeasca in viitor, deschiderea spre a scrie, spre a nu ma opri din a face fotografii, spre a ma juca mai mult. E greu, dar fain sa-ti dai timp, sa te descoperi pe tine si pe ceilalti.” (Andreea)
Acest curs vă oferă un cadru și instrumente (ce pot fi folosite mai departe de fiecare participant) pentru a cunoaște mai bine lumea voastră interioară, a vă conecta la partea voastră creativă, a vă exprima liber, a vă accepta, a visa, a descâlci dorințe, a explora căi și a pregăti terenul pentru acțiune. Nu vă oferă răspunsuri și soluții, pentru că nimeni nu poate face asta, ci este un imbold spre joacă, aventură și autenticitate… de unde pot ieși răspunsuri serioase. Nu în ultimul rând, este un timp dedicat vouă înșivă.
Eu cred (din experiență) că în fiecare din noi există un artist, nu neapărat în sensul clasic, iar acest curs își dorește să scoată la iveală și să încurajeze artistul din fiecare. Avem nevoie de creativitate în viețile noastre. Este resursa noastră cea mai frumoasă și cea mai puțin folosită și explorată, pentru că pur și simplu suntem prea ocupați și prea centrați pe utilitate pentru asta.
Este un curs inspirat de experiența mea personală în fotografie și scris (găsiți mai multe despre asta pe blog) și toate exercițiile pe care le vom face sunt testate pe mine…si au dat rezultate (cursul acesta este unul dintre ele.
Teme
Cursul va dura patru săptămâni, cu câte o întâlnire săptămânală de aproximativ 4 ore. Fiecare întâlnire va fi structurată în jurul unei teme. La finalul fiecărei întâlniri veți primi și o temă de casă, în general constând în fotografie, pentru a continua explorarea și pe cont propriu.
Temele fiecărei întâlniri sunt:
Tema 1: Cine sunt eu?
Aici vom explora prin câteva exerciții inedite de fotografie, scris și de grup: cum te vezi pe tine însuți, cum te văd ceilalți, ce spun imaginile pe care le creezi despre tine. Cunoaște-te pe tine însuți este un dicton care a preocupat oamenii dintotdeauna, dar transpus în viețile noastre, nu e întotdeauna așa de simplu. Unul dintre cele mai grele subiecte de fotografiat, suntem chiar noi înșine, și aici nu mă refer la o imagine fabricată, gen selfie.
Tema 2: Ce îmi doresc?
Toți ne dorim multe lucruri, iar ce ne dorim spune ceva despre noi și ne direcționează acțiunile zilnice și pe termen lung. Dar este greu uneori de cunoscut dorințele care contează cu adevărat. În cadrul acestei teme vom fotografia mai puțin, dar ne vom juca cu imagini și cuvinte, vom desena și vom visa cu ochii deschiși.
Tema 3: Ce muncesc?
Munca ne ocupă o mare parte din timpul și energia noastră, așa că în cadrul acestei teme vom explora întrebări precum: Care sunt talentele tale? Le folosești în munca pe care o faci acum? Ce muncă ți-ar plăcea și ți s-ar potrivi? Cum acționezi acum în această direcție? Ce te împiedică și cum depășești piedicile? Deși sunt teme serioase, aici cred că tema fotografică este cea mai distractivă, iar exercițiile creative pline de revelații.
Tema 4: Încotro?
La ultima întâlnire aducem laolaltă tot ce am descoprit în săptămânile anterioare prin intermediul unei expoziții foto mai deosebite. De asemenea, privim spre viitor, tot cu ajutorul cuvintelor și imaginilor, folosite creativ.
Ce primesc?
- Ebook (în format electronic, pdf) care cuprinde toate temele discutate la curs, cu exemple, ilustrații și exerciții.
- La sfârșitul cursului vom organiza o mini-expoziție foto mai deosebită (costurile pentru aceasta sunt incluse).
De ce am nevoie pentru curs?
Aparat foto sau telefon. Nu este un curs clasic de fotografie, deci nu vom aborda aspecte tehnice ale fotografiei. Nu contează ce nivel aveți sau ce aparat aveți. Nu trebuie să ai experiență sau talent la scris.
Dacă doriți, puteți aduce și o agendă sau caiet, în caz că doriți să păstrați la un loc toate exercițiile și temele de la curs. În rest, toate materialele necesare sunt asigurate.
Eveniment facebook: aici
Și câteva imagini de la acest curs