afis cursȚin curs de fotografie!

Sincer, sunt foarte entuziasmată. E o direcție spre care doream să mă îndrept de ceva vreme și acum am făcut primul pas concret. A fost ceva muncă în spate, pentru a pregăti cursul, dar a meritat 🙂 Sper să-l pot împărtăși cu cât mai mulți oameni.

Acum trebuie să mă laud un pic, „cu smerită laudă”, a ieșit așa de fain suportul de curs! Am fost și eu uimită 🙂 De vreo lună și ceva scriu la el. E drept că nu am reinventat roata, dar e în întregime scris și conceput de mine, e cursul pe care mi-aș fi dorit eu să-l fac când am început să învăț mai serios despre fotografie, am pus mult în el din experiența mea, din tot ce am învățat eu de-a lungul anilor în care am fotografiat.  Nu cred că trebuie să știi principii de optică ca să faci fotografii cu suflet. Asta se poate învăța și mai târziu dacă ești interesat. De multe ori oamenii cred că fotografia este foarte tehnică și li se pare că toate cifrele alea sunt copleșțitoare – sunt și glume despre cum vorbim noi fotografii: aha, f 2,8, fain, a nu, e 10-20, iso 1600,  etc 🙂 Acest curs nu e așa.

Cursul e ilustrat cu multe fotografii pentru a exemplifica și a înțelege mai bine partea tehnică și sfaturi practice din experiența mea fotografică. De asemenea, vreau să-i pun pe cursanți la treaba 🙂 adică la fotografiat, pentru că așa înveți cel mai bine, practicând. Iar apoi aș vrea și să analizăm fotografiile lor pentru a putea primi un feedback personal. M-am gândit la un curs activ și interactiv.

E un curs de trei zile, de fapt de vineri dupa-amiaza, sambata cam toată ziua și duminică jumătate de zi, și e clar că în trei zile nu ai cum să devii un fotograf bun sau dacă o iei de la zero, să faci fotorgafii super, nici nu vreau să garantez asta. Însă ce îmi doresc, și așa am conceput acest curs, este ca participanții să plece de acolo cu o bază solidă despre noțiunile fundamentale ale fotografiei, o bază pe care să poată construi în viitor. Eu cred că orice lucru am face e important să punem un început bun, o fundație bună. E ca și cu o limbă străină sau cu condusul mașinii, cursul îți oferă o bază, însă doar practicând mult poți ajunge la performanțe și la automatism în ceea ce privește tehnica. Nimic nu se obține fără efort personal. Așa că vă zic de acum, acesta nu e un curs de genul „fotografii de milioane în 5 pași simpli”. No way.

Ei bine, și acum și detaliile despre înscriere, plata (nu e pe gratis, cum m-au mai întrebat câțiva :). Țin cursul în cadrul organizației în care am lucrat ca fotograf, Merg în Banat, poate unii știți site-ul. Deci aici se găsesc detaliile:

Fotografia, pasiunea mea. Curs de inițiere în fotografie

Și pe facebook aici

Dacă doriți sau știți pe cineva interesat, vă rog dați de știre. Mulțumesc mult.

PS: Și pentru că tot mă lăudam cu suportul de curs, iată și un mic extras:

exemplu din curs

Categories:

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Înscrie-te aici dacă vrei să primesti SCRISORI de la mine
Arhiva