Pentru mai multe detalii privind tipurile de tururi și prețurile vă rog consultați pagina dedicată serviciilor de ghid Timisoara Explorer 

Cine?

Salut,

Sunt Claudia și una din pasiunile mele este explorarea Timișoarei. Îmi place să descopăr poveștile orașului de demult și de acum, îmi place să bat la pas sau cu bicicleta străzile și cartierele sale. Îmi place să observ detaliile orașului și să-l fotografiez fără să mă plictisesc vreodată.

Toate acestea m-au făcut să devin ghid de turism specializat pe Timișoara și încerc ca prin tururile pe care le țin să vă transmit ceva din dragostea mea pentru Timișoara.

Ce?

În tururile pe care vi le propun se îmbină câte ceva din toate pasiunile mele: atenția la detaliile orașului și frumusețea din cotidian din fotografie, înclinația spre a spune povești din scris, dragul de a împărtăși cu ceilalți din cursuri, ceva din firea mea geeky și totodată exploratoare căreia îi place să sape prin cărți după poveștile orașului, să cunoască arhitectura, istoria și oamenii vremurilor trecute, dar și să bată la pas cartiere și străzi mai puțin turistice.

Tururile mele nu sunt o lecție de istorie, sau cel puțin nu așa cum ne era predată la școală, cu ani imposibil de reținut și evenimente disparate. Eu cred că ce îți rămâne dintr-un tur sunt poveștile, atmosfera locului și detaliile vizuale deosebite. 

Un tur ghidat este ca și cum ai vizita o expoziție în aer liber, iar Timișoara are ce arăta: porți care sunt adevărate opere de artă, interioare misterioase cu un iz din alte timpuri ale clădirilor istorice, incursiune în arhitectură: baroc, art nouveau, eclectic, cu detalii pe care le-am descoperit prin fotografie, dar și povești, multe povești despre oamenii locului, fie că sunt meșteșugari sau primari, întâmplări și anecdote, pentru a avea o imagine vie a orașului.

Pentru cine?

  • Timișoreni care vor să-și descopere orașul (și eu am fost printre cei care, deși locuiesc aici nu am știut mai nimic despre oraș și mi se părea că dacă dai o tură de Centru și Unirii ai terminat cu vizitatul 🙂
  • Oameni din alte orașe veniți să locuiască în Timișoara și care vor să se împrietenească cu ea
  • Dacă vă vin în vizită prieteni sau rude din străinătate, din alt oraș și vreți să vă mândriți cu orașul în care locuiți
  • Străini get-beget veniți fie la lucru sau în vizită în oraș
  • Un cadou pentru prieteni, dacă doriți să petreceți câteva ore mai altfel în propriul oraș
  • Orice altă idee vă mai trece prin cap 🙂

 

Souvenir

Dacă doriți să faceți un cadou sau să vă amintiți de oraș, puteți cumpăra ghidul Merg în Timișoara, un concept și un design inedit: două cărțulii de buzunar cu  informații și fotografii despre obiective turistice, locuri de ieșit și de shopping cu aromă locală precum și 50 de vederi cu tentă vintage cu Timișoara, toate ambalate într-un pachet ușor și portabil. Este disponibil în română și engleză.