Cursuri foto

Timisoara City Photo Tour – Workshop de fotografie 10-12 iunie 2016

 

Despre workshop

Aș vrea să împărtășesc cu voi două dintre pasiunile mele: fotografia și Timișoara. Fotografia este o dragoste mai veche, însă orașul l-am descoperit cu adevărat doar în ultimii ani, umblând mult la pas și fotografiindu-l, dar și învățând mult despre istoria sa, colțurile sale mai puțin umblate, poveștile sale. Cum toate se leagă, pe lângă experiența de fotografă, de anul acesta am obținut și atestatul de ghid de turism. Așa că m-am gândit să le îmbin în acest curs, care este o invitație de a învăța și a practica fotografia și de a descoperi Timișoara în același timp.

Se spune că vezi ceea ce cunoști. Și eu, poate ca și tine, am trecut neștiutoare sau ca oarbă pe lângă adevărate bijuterii arhitecturale, detalii, scene urbane și oportunități superbe de fotografiat în Timișoara. Cred că atunci când cunoști povestea unui loc, îl vezi altfel, dar se deschid și ochii fotografului. Iar despre locurile familare și apropiate, cum e chiar Timișoara, poate știm cel mai puțin și nu le vedem cu adevărat, pentru că ochii ne sunt umbriți de obișnuință și rutină.

Înainte de a vedea locuri îndepărtate, hai să descoperim locul unde ne-am născut sau unde locuim zi de zi. Așa putem fi călători în fiecare zi. Și descoperim că avem atâtea subiecte de fotografiat în imediata noastră apropiere.

Pe parcursul acestui workshop vom învăța cum să fotografiem cât mai fain orașul și tot ce cuprinde el: arhitectura, noul și vechiul, detalii de clădiri, porți, străzi, scene urbane, artă stradală, portrete și fotografie de stradă, evenimente urbane, noaptea în oraș, toate însoțite de exemple și sfaturi practice. Deși nu este un curs de inițiere în fotografie, vom atinge pe scurt și noțiunile de bază: expunerea, profunzimea de câmp, timpul de expunere, ISO, modurile de lucru ale aparatului. Vom vorbi despre reguli de compoziție și cum să concepem o serie de fotografii sau un proiect foto, pe care apoi îl vom și realiza în practică. Vom vorbi despre (și exersa!) subiecte care aparent nu au legătură directă cu fotografia, cum ar fi creativitatea proprie. De asemnea, vom învăța și noțiuni de bază de editare foto în Lightroom și Photoshop. Una dintre cele mai apreciate părți la workshopurile foto este feedbackul la propriile fotografii. Vom face și asta.

Cel mai important, vom ieși pe teren la fotografiat pentru a pune în practică tot ce am învățat la curs. Am conceput și câteva mici jocuri fotografice, pentru a face mai interesantă descoperirea orașului. Vom umbla pe străzi mai puțin cunsoscute, dar vom încerca și să vedem cu ochi noi locuri foarte cunoscute. Ieșirea pe teren va fi însoțită și de prezentări ale zonelor din Timișoara pe care le vom fotografia, istoria la modul fain, fără prea multe date, în povești și fapte interesante, care vor deschide noi oportunități fotografice. Am ales nu întâmplător perioada aceasta pentru workshop, deoarece se întâmplă în oraș unul dintre cele mai faine și originale evenimente, Street Delivery. Așa că vom fi fotografi  (și vom avea și o temă foto) și la acest eveniment urban, una dintre cele mai bune ocazii de a practica fotografia de oameni, de stradă și de reportaj.

Workshopul este destinat celor pasionați de fotografie de nivel începător (nu chiar de la zero) sau mediu. Este necesar să ai propria ta cameră foto (preferabil un DSLR) pe care să o cunoști cât de cât. Ar fi bine să ai și un trepied (dar am și eu două pe care vi le pot pune la dispoziție). De asemnea, pentru descărcarea și editarea imaginilor de la workshop ar fi bine să aduceți și un laptop (dacă nu aveți, eventual îl puteți folosi în comun cu ceilalți).

 Este pentru mine?

Dacă ți-a făcut cu ochiul descrierea de mai sus atunci te invit la un workshop care îți va oferi:

  • dincolo de ce vei învăța, o experiență faină (trust me) împreună cu un grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru fotografie ca și tine, un mediu relaxat, în care e cel mai fain să te dezvolți fotografic și nu numai
  • ieșire pe teren la fotografiat (am pregătit și câteva „jocuri” fotografice – surpriză J )
  • fără prea multe explicații tehnice, cu multe exemple și aplicații pratice
  • sfaturi din experiența mea de fotograf
  • tips and tricks
  • asistență și feedback individual la realizarea de fotografii pe durata cursului
  • tur ghidat personalizat pentru locurile pe care le vom fotografia

Descriere workshop

Perioada: 10 – 12 iunie 2016

Preț: 250 ron

Reducere pentru participanții la cursurile anterioare: 220 lei

Locație: pentru partea teoretică: cafeneaua Bruiaj, str. Victor Babeș, nr. 14. Pentru partea practică: Timișoara

Organizator: Claudia Tănăsescu Photography

Trainer: Claudia Tănăsescu

Programul cursului

Vineri:             17.00 – 20.00 (teorie)

Sâmbătă:       9.00 – 13.00 (teorie, joc foto)

15.00 – 22.00 (ieșire pe teren la fotografiat, însoțită de tur ghidat (cu pauze ;)

Duminică:     13.30 – 18.00 (feedback, noțiuni de editare foto)

Veți primi programul detaliat pe ore după înscriere.

Bonus!

Un fel de 2 în 1 :) Pe lângă suportul de curs al prezentului workshop, veți primi și cartea în format electronic (ebook, pdf, 75 pagini)  „Fotografia, pasiunea mea”. Aceasta cuprinde o prezentare în detaliu și frumos ilustrată a noțiunilor tehnice și de compoziție fundamentale înn fotografie care fac obiectul unui alt curs pe care-l țin, cursul de inițiere în fotografie, și constituie un material bine structurat, care vă oferă o bază de aprofundare sau recapitulare a noțiunilor de bază ale fotografiei.

ÎNSCRIERI:

Înscrierile se realizează până cel târziu la data de 7 iunie 2016 prin trimiterea unui email la adresa: claudia.tanasescu@gmail.com și plata taxei de înscriere conform condițiilor de mai jos. Emailul de înscriere trebuie să conțină următoarele date: nume, număr telefon, adresă de email, nivelul la care estimați că vă situați în fotografie (începător/ mediu/avansat) și o fotografie pe care ați realizat-o, precum și confirmarea plății taxei de înscriere.

Modalitate de plată:

Contravaloarea workshopului va fi achitată înainte de începerea acestuia către:

Nume: TANASESCU CLAUDIA MIHAELA

IBAN:  RO82BTRL03601201618528XX

deschis la: BANCA TRANSILVANIA

cu menţiunea: “Workshop de fotografie – iunie 2016”.

După plata taxei veți primi un email de confirmare pentru înscrierea la curs și detalii despre programul pe zile.

Număr maxim de participanți: 12 persoane. Număr minim de participanți: 6 persoane.

Cursul se va ține doar dacă se va aduna numărul minim de participanți.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Dacă doriți să știți mai multe:

www.claudiatanasescu.com

Sau mă puteți contacta:

Email: claudia.tanasescu@gmail.com

Telefon: 0721387349

Voi mai posta detalii pe evenimentul de pe facebook: aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *