Timisoara mea

IMG_2197

Un proiect pe care l-am început în 2012, imediat după ce m-am întors în România, după mai mulţi ani de locuit în străinătate. Iniţial l-am denumit Timişoara culturală, pentru că în acel an am ieşit mult în oraş, şi umblat mult la tot felul de evenimente: concerte, teatru, performance, dans, festivaluri, lansări de carte, vernisaje, evenimente literare, artistice, evenimente organizate de ONG-uri sau organizaţii social-culturale etc. şi am tot fotografiat. Cred că îmi doream să redescopăr oraşul şi să mă reconectez, reintegrez după lunga absenţă.
Parcă aveam o foame de a descoperi sau redescoperi toate lucrurile, locurile, oamenii care-mi lipsiseră cât am locuit în străinătate şi, aşa cum se întâmplă cu ceea ce privim sub semnul nostalgiei sau dorului, capătă o aură de ideal.

Iar aceasta a îmbrăcat forma unui proiect foto. Pentru că mă conving tot mai mult că fotografia a fost şi este pentru mine doar un instrument, nu un scop în sine. Şi prin fotografie am descoperit…alte lucruri decât mă gândeam: o altă faţă a oraşului, pe care nu o cunoscusem înainte, am întâlnit mulţi oameni entuziaşti şi proiecte faine, care m-au inspirat şi mi-au mişcat şi cred că într-un final au contribuit la schimbarea mea.

Aici e o selecţie din fotografiile care prezintă acest portret subeictiv al Timişoarei

Iar în continuare câteva articole în care am povestit despre Timişoara:

Nu se întâmplă nimic în Timişoara

Despre istoria oraşului şi istorii personale

Dacă e marţi e… Alzheimer

Timisoara Gospel Project

Dincolo de bariere

În căutarea timpului pierdut

Unde sunt zăpezile de altă dată

Bătrână pentru o zi

Mozart joi dimineaţa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *