Fotografie de strada, Timisoara

Iarna prin oras

Mă întorc din nou și din nou, după pauze în care nu fac nimic în genul acesta, la fotografia de stradă. Sunt lucruri la care îmi  place să privesc, pe care le remarc zi de zi când umblu prin oraș, la fel cum îmi place să privesc oamenii. Cum spuneam și în articolul trecut, sunt lucrurile aparent banale. Iar această răbufnire de iarnă care a venit în martie a făcut orașul timp de câteva zile un decor minunat. Cu noua mea pasiune pentru portrete, am încercat să mă apropii cât mai mult de oameni și în fotografia de stradă, pentru că asta este cel mai greu, să fotografiez necunoscuți.

Închei cu o fotografie care conține unul din mesajele mele preferate din oraș, loc unde am fotografiat de curând și pentru un alt proiect, 35 de autoportrete, care e aproape GATA! Îmi aduc aminte că eram așa de obosită în ziua aceea, dar mi-am zis că dacă nici acum nu ies ca să termin ultimele poze pentru proiect, parcă întotdeauna intervine altceva și nu îl mai duc la bun sfârșit niciodată. Oricum, o dată ce ies la fotografiat, oboseala dispare și probabil intervine adrenalina și acea stare de flux. Aveam aparatul pe trepied și am făcut mai multe fotografii aici, terminasem cu poza pentru proiect, când l-am văzut de departe pe domnul cu câinele. Știam că va ieși ceva bun din acel punct de observație. Dar pur și simplu nu aveam cum să prevăd potrivirea ca atunci când a trecut domnul cu câinele să fie și trompetistul la fereastră. Unele fotografii le primești în dar, trebuie doar să fii acolo. Iar pentru asta, trebuie să… ieși din casă în primul rând :) iar apoi să nu ții seama atât de confort, de temeri și de toate miile de lucruri care par să intervină când îți pui în minte să faci un proiect creativ. Deci facem rai din ce avem…din ce primim, din ce ne străduim.

1 thought on “Iarna prin oras

  1. Da, sunt darurile prezentei:)

    Cum ziceai, in alt articol ”atunci când fotografiem sau chiar și când plecăm cu intenția de a fotografia, intrăm într-o stare de atenție concentrată în care parcă tu te ștergi iar totul în jur devine foarte clar și poți vedea lucruri care altfel îți scapă. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *