Cursuri foto

Fotografia, pasiunea mea – Curs de initiere in fotografie – 14-16 octombrie 2016

afis-curs-foto-oct-web

Este pentru mine acest curs?

Știu cum e.

Să fii atras de fotografie, să simți că ai vrea să faci mai mult în direcția aceea, dar să nu găsești niciodată timpul, energia, dispoziția de a învăța singur sau de a ieși la fotografiat.

Să petreci mult timp uitându-te pe net cu jind la fotogafiile altora și să îți dorești ca fotografiile tale să fie mai bune, dar să te simți pierdut în prea multe tutoriale, articole, informații tehnice, cifre, litere, obiective și reguli legate de aparatul foto.

Să-ți spui că e doar un hobby și că nu merită să investești în asta. Că ai un job și alte lucruri mai importante de făcut, că nu ai timp, bani, nu e momentul, etc.

Să îți spui că o să faci fotografii mai bune când o să-ți poți permite un aparat mai bun.

Și lista poate continua.

Vă zic de-acum, astea toate sunt niște piedici imaginare (o să vorbim și despre asta la curs).

Știu cum e, pentru că și eu am trecut prin toate astea. Dar de câțiva ani eu mi-am luat în serios acest așa-zis hobby. De fapt este ceva mai mult de atât, este o chemare din interior de a folosi acest talent, acest dar. Cum singur ați simțit și voi, fie că este pentru fotografie, pentru scris, desen, muzică, video, gătit, călătorit, manufacturat, explorat, predat sau atâtea lucruri minunate la care visează fiecare din noi. Dar pentru că sunteți aici, probabil că vă gândiți la fotografie acum.

Acum câțiva ani am început să fac o școală de fotografie, cursuri online, am fost la workshopuri foto, am citit cărți, articole, tutoriale, inclusiv cartea tehnică a aparatelor pe care le-am avut (I know, I’m a geek :). Nu pot spune că mi-au plăcut întotdeauna cursurile și toate celelalte. De multe ori erau prea generale, alteori prea teoretice, prea lungi, prea complicate. Dar am învățat din toate și mai ales din multă practică și experiență.

curs-foto-273sIeșirea pe teren la fotografiat  (la sfârșit, lumea s-a dat greu dusă acasă :)

Ce primesc dacă vin la curs?

Acum îmi doresc să împărtășesc și cu alții pasiunea pentru fotografie prin acest curs foto pe care l-am conceput așa cum mi-aș fi dorit eu să învăț fotografie. Am pus în el tot ce știu, ce am învățat de-a lungul anilor, experiența mea, fotografiile mele și un pic (mai mult) din mine, că altfel nu se poate să faci ceva cu adevărat bun.

Fiecare parte teoretică a cursului (vezi mai jos programa) este urmată de o aplicație (o să fie și câteva jocuri foto – surpriza :), precum și de sfaturi practice din experiența mea fotografică și fotografii care exemplifică noțiunile din curs. M-am gândit la un curs activ și interactiv și, de ce nu, fun!

img_1391 _mg_0321Poze de la cursurile anterioare

Cel mai important, vom ieși pe teren la fotografiat, pentru că așa înveți cel mai bine, practicând. Vom colinda prin oraș și vom încerca să aplicăm noțiunile învățate la curs. Timișoara ar trebui să fie foarte frumoasă și fotogenică în perioada aceasta, în culorile și lumina toamnei.

În ultima zi vom analiza fotografiile voastre realizate în timul workshopului, pentru a primi un feedback personal. De asemenea, vom finaliza cu câteva idei-imbolduri personale despre fotografie, sfaturi de la alți fotografi și (sper) cu un fotograf invitat să vă vorbească (va fi confirmat înainte de curs).

E un curs-workshop de inițiere în fotografie care durează trei zile și vă spun sincer de acum, în trei zile nu ai cum să devii un fotograf bun sau dacă o iei de la zero, să faci fotografii super, nici nu vreau să garantez asta. Însă ce îmi doresc, și așa am conceput acest curs, este ca participanții să plece de acolo cu o bază solidă despre noțiunile fundamentale ale fotografiei, o bază pe care să poată construi în viitor. De asemenea, dincolo de ce veți învăța, vă va oferi o experiență faină (așa zic alții care au mai făcut cursul – vezi mai jos și testimoniale) împreună cu un grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru fotografie, un mediu relaxat, în care e cel mai fain să te dezvolți fotografic și nu numai. Și nu în ultimul rând, un astfel de curs (cel puțin așa am încercat să-l gândesc eu) este și un imbold de a continua pe drumul urmării pasiunii pentru fotografie, un catalizator de noi idei și un impus pentru creativitate.

_mg_0665La practică foto prin oraș

Testimoniale

Mai jos aflați ce au spus alți oameni care au făcut cursul:

„Cursul a fost foarte bun, foarte bine explicat fiecare aspect din prezentare. Raportul dintre teorie și practica eu zic ca a fost unul bun cu toate ca e nevoie de mult mai multe ore de practică pentru a deveni un fotograf bun :)  Ce ne-ai arătat la curs mi-a rămas în minte și mereu țin cont de focus, ISO, F și expunere, încerc sa găsesc un echilibru intre ele.” (Andrei)

„Pentru mine a fost un prilej de a ma reimprieteni cu tehnica si de a mi fixa anumite repere in minte, de a descoperi lucruri noi. Mi-a placut cum a fost conceput cursul, structura lui scurta si la obiect, exemple si asocieri concludente, plus atmosfera degajata si relaxata. Mulțumesc si astept cu nerabdare sa ne revedem!” (Daliana)

 „Vorbesc din punctul de vedere al utilizatorului foarte incepator de aparat dslr. Ideea de curs foto mi s-a parut puerila la inceput avand in vedere multitudinea de “how to” de pe net dar recunosc ca m-am inselat. Aparatul meu are acum butoane si reglaje pe care nu se mai aseaza praful…Cursul a inceput foarte emotionant (din partea mea) dar Claudia a reusit sa ma faca (cred ca si pe restul) sa trec peste tracul incepatorului si sa-mi explorez aparatul si locurile cunoscute, de altfel. Marele castig al intalnirii a fost sa inteleg ca fotografia este si altceva inafara de camera telefonului sau de vorba “ce as fi facut cu un aparat bun daca-l aveam”. Pentru mine e doar inceputul, de aia, astept cu nerabdare urmatorul curs, workshop, ce-o fi…Muțumesc.”  (Toni)

“A fost un curs foarte frumos, bogat in informatii atat pe partea teoretica cat si practica. A fost de asemenea o bucurie sa cunosc oameni noi cu care impart aceeasi pasiune: fotografia. Printre momente de atentie, concentrare, nedumerire :), descoperire, incantare, zambete, conectare, admiratie Claudia ne-a lasat cu siguranta un pic din sufletul ei, ne-a insuflat parca si mai mult elanul de a iesi pe teren si fotografia si ne-a lasat cu dorinta de a fi oameni mai buni, fotografi mai indrazneti care sa-si invinga temerile, sa exploreze mai mult viata si necunoscutul si sa-si plece privirea si sufletul spre toate lucrurile din jur, mici sau mari, subtile sau evidente. Multumim Clau, a fost o bucurie sa particip la cursul tau! si mult succes in continuare, sper ca acesta sa fi fost doar un inceput de drum si ca multe alte experiente frumoase vor urma!” (Cristina)

 img_1473Participanți la workshopul anterior

Mai jos găsiți informații practice despre curs și înscriere.

Perioada: 14 -16 octombrie 2016

Preț: 250 ron

Reducere: pentru participanții la cursurile anterioare sau dacă mai convingeți pe cineva să vină la curs: 210 lei

Locație: pentru partea teoretică: cafeneaua Bruiaj, str. Victor Babeș, nr. 14. Pentru partea practică: Timișoara

Organizator și Trainer: Claudia Tănăsescu

Programa cursului

Unitatea 1. Introducere. Aparatul foto: principiul de funcționare, componente, tipuri de obiective

Unitatea  2. Diafragma și profunzimea de câmp

Unitatea  3. Timpul de expunere și redarea mișcării

Unitatea  4. ISO și zgomotul de imagine

Unitatea  5. Expunerea. Relația dintre diafragmă, timp și ISO

Unitatea  6: Lumina și White balance

Unitatea  7. Claritatea imaginii și focalizarea

Unitatea  8: Dezvoltarea „ochiului fotografului”. Reguli de compoziție

Unitatea  9: Sesiune practică – ieșire la fotografiat în oraș

Unitatea 10: Recapitulare, feedback, sfaturi pentru fotografi

Program

Vineri, 14 oct:             17.00 – 20.00: teorie

Sâmbătă, 15 oct:

9.00 – 13.00:  teorie și aplicații practice

13.00 – 15.00: pauză de prânz

15.00 – 19.00: ieșire pe teren la fotografiat

Duminică, 16 oct:        14.00 – 18.00: feedback, idei finale

Programul poate suferi variații de +/- 30 min în funcție de cum avansăm.

Workshopul este destinat celor pasionați de fotografie de nivel începător care să aibă propria cameră foto (preferabil un DSLR). Pentru ultima zi, este preferabil să aveți un laptop personal pentru descărcarea fotografiilor și feedback.

Fiecare participant va primi la sfârșitul workshopului suportul de curs „Fotografia, pasiunea mea” (format electronic, pdf, 75 de pagini) care va cuprinde o prezentare în detaliu și frumos ilustrată a tuturor noțiunilor discutate pe parcursul workshopului. Acesta constituie un material bine structurat, care va oferi o bază de aprofundare sau recapitulare ulterioară.

 

ÎNSCRIERI:

Pentru inscrieri, va rog sa ma contactati, cel tarziu pana in data de 12 octombrie
Email: claudia.tanasescu@gmail.com
Telefon: 0721387349

 

Eveniment facebook unde voi posta mai multe detalii despre curs: https://www.facebook.com/events/607196529459515/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *