Lindenfeld, satul părăsit, tot mai uitat, tot mai pustiit. Oare mai este un subiect de fotografiat? Noi credem că da! Locul are potențial fotografic și este o provocare să spui povestea lui în fotografii, să surprinzi esența locului, melancolia lui și să o transmiți privitorilor.
Detalii
Descriere workshop
Lindenfeld, satul părăsit, tot mai uitat, tot mai pustiit. Oare mai este un subiect de fotografiat?
Noi credem că da! Locul are potențial fotografic și este o provocare să spui povestea lui în fotografii, să surprinzi esența locului, melancolia lui și să o transmiți privitorilor.
La o astfel de provocare fotografică vă invit și eu la Lindenfeld. Nu este o simplă ieșire unde facem poze. Workshopul constă și dintr-o parte teoretică unde vom vedea cum realizăm un eseu fotografic, vom analiza fotografii ale unor fotografi celebri din istoria fotografiei și ale unor fotografi români contemporani.
În ultima zi vom analiza eseul fotografic pe care l-a realizat fiecare în decursul turei la Lindenfeld și veți primi feedback.
Ne dorim ca acest workshop să fie un cadru de discuții, de învățare în comun și de dezvoltare fotografică, nu doar o simplă transmitere de informații.
Fotografiile au și valoare de document istoric, cu atât mai mult la Lindenfeld, o lume care s-a stins și ale cărei rămășițe dispar, așa că după workshop vom realiza și o expoziție cu o selecție din fotografiile participanților.
Workshopul este destinat pasionaților de fotografie de orice nivel, tuturor care vor să se dezvolte fotografic, să practice fotografia și să descopere noi modalități de expresie prin fotografie prin prisma eseului fotografic. Este totuși necesară o cunoaștere a aparatului foto și a funcțiilor sale
PROGRAM
Vineri, 29 septembrie, ora 17,30 – 20.30
Sâmbătă, 30 septembrie, tură la Lindenfeld, toată ziua
Duminică, 1 octombrie, ora 15.00 – 19.00
Program detaliat
Vineri, 29 septembrie, ora 17,30 – 20.30
Introducere, prezentări participanți
Prezentare eseu fotografic, mini-serii foto, analiză fotografii ale unor fotografi celebri
Locație: Sediul MISC – centru de arte diverse, Fosta fabrica de tigarete, Splaiul Nicolae Titulescu
Sâmbătă, 30 septembrie
Tură foto la Lindenfeld.
Plecare la ora 8 dimineața cu mașinile. Lăsăm mașinile în satul Poiana Buchin și continuăm pe jos până la Lindenfeld.
Vom asigura transportul în limita a 8 persoane cu 2 mașini personale. Transportul este inclus în prețul workshopului. Dacă sunt mai mulți participanți și doresc să vină cu mașina proprie, vom căuta soluții de transport, astfel încât să ne grupăm toți participanții cât mai eficient împreună.
Este o drumeție de aproximativ două ore pe jos, în urcare, pe un drum forestier. Parcursul nu este dificil, dar necesită obișnuința unui oarecare efort fizic. Nu ne grăbim și așteptăm pe fiecare, astfel încât fiecare poate păstra ritmul său de mers. În concluzie, nu vă speriați de efort 🙂
Este recomandat să aveți bocanci de trekking sau pantofi sport comozi, impermeabili, haine confortabile, precum și geacă/pelerină de ploaie. Echipamentul foto este recomandat să fie într-un rucsac în spate pentru a fi mai comod de transportat.
Pe parcursul turei veți beneficia de o prezentare istorică a zonei și locului pe care-l vom fotografia din partea unui ghid.
Întoarcerea în Timișoara va fi sâmbătă seara. Deci este o tură de o zi.
Duminică, 1 octombrie, ora 15.00 – 19.00
Analiză și feedback la fotografiile participanților realizate pe parcursul workshopului.
Trainer invitat: fotograful Gabriel Amza
Expoziție
În urma workshopului vom realiza o expoziție cu o selecție de fotografii ale participanților. Selecția va fi realizată de către traineri pentru a asigura o coerență a expoziției. Expoziția va avea loc în luna noiembrie. Detaliile vor fi anunțate ulterior. Costul printurilor și al organizării expoziției este inclus în prețul workshopului.
Organizatori:
Workshop organizat de SC Obiectiv Creativ în colaborare cu MISC – Centrul de Arte Diverse Timișoara.
Traineri-fotografi: Claudia Tănăsescu și Gabriel Amza
TAXĂ DE PARTICIPARE: 450 ron
Reducere: 400 ron:
– pentru cei care au mai fost la workshopurile mele
– pentru membrii MISC
– reducere pentru cei care vin cu mașina proprie
(Reducerile nu se cumulează)
Taxa de participare include:
– cost organizare workshop
– transport la Lindenfeld
– ghid de turism
– fotograf-trainer invitat
– imprimare fotografii și costuri realizare expoziție
Taxa de participare nu include mâncarea și alte cheltuieli personale pe parcursul workshopului.
Workshopul se va ține dacă se întrunește un număr minim de 6 participanți. Numărul maxim este de 12 participanți. În cazul în care nu se întrunește numărul minim de participanți, taxa de participare al celor care au achitat deja va fi returnată în întregime.
ÎNSCRIERI
Înscrierile se realizează până cel târziu la data de 25 septembrie 2017 prin completarea formularului de mai jos și plata taxei de înscriere.
Modalitate de plată:
Contravaloarea workshopukui va fi achitată înainte de începerea acestuia către:
Nume: OBIECTIV CREATIV SRL D
IBAN: RO03BTRLRONCRT0372405301
deschis la: BANCA TRANSILVANIA
Timișoara
cu menţiunea: “Workshop Lindelfeld 2017”.
După plata taxei veți primi un email de confirmare pentru înscrierea la workshop. Factura o veți primi direct la workshop.
Detalii: claudia.tanasescu@gmail.com