Este un curs de auto-explorare și exprimare creativă. Instrumente vor fi fotografia, imaginile, scrisul și exercițiile creative, cu ajutorul cărora vom explora câteva teme importante din viețile noastre

Detalii

„A fost o explorare în profunzime ce a pregătit terenul pentru a-mi înfige bine rădăcinile și a-mi lua avânt să cresc în direcții noi, atât personal cât și profesional.”  (Teodora)

„Întâlnirile Claudiei sunt despre (re)conectare interioară pentru a da suflet la ce te înconjoară!” (Valentin)

Acest curs vă oferă un cadru și instrumente (ce pot fi folosite mai departe de fiecare participant) pentru a cunoaște mai bine lumea voastră interioară, a vă conecta la partea voastră creativă, a vă exprima liber, a vă accepta, a visa, a descâlci dorințe, a explora căi și a pregăti terenul pentru acțiune. Nu vă oferă răspunsuri și soluții, pentru că nimeni nu poate face asta, ci este un imbold spre joacă, aventură și autenticitate… de unde pot ieși răspunsuri serioase. Nu în ultimul rând, este un timp dedicat vouă înșivă.

Eu cred (din experiență) că în fiecare din noi există un artist, nu neapărat în sensul clasic, iar acest curs își dorește să scoată la iveală și să încurajeze artistul din fiecare. Avem nevoie de creativitate în viețile noastre. Este resursa noastră cea mai frumoasă și cea mai puțin folosită și explorată, pentru că pur și simplu suntem prea ocupați și prea centrați pe utilitate pentru asta.

Este un curs inspirat de experiența mea personală în fotografie și scris (găsiți mai multe despre asta pe blog) și toate exercițiile pe care le vom face sunt testate pe mine…si au dat rezultate (cursul acesta este unul dintre ele 🙂

Teme

Cursul va dura patru săptămâni, cu câte o întâlnire săptămânală de aproximativ 4 ore. Fiecare întâlnire va fi structurată în jurul unei teme.

La finalul fiecărei întâlniri veți primi și o temă de casă, în general constând în fotografie, pentru a continua explorarea și pe cont propriu.

Temele fiecărei întâlniri sunt:

Tema 1: Cine sunt eu?

Aici vom explora prin câteva exerciții inedite de fotografie, scris și de grup: cum te vezi pe tine însuți, cum te văd ceilalți, ce spun imaginile pe care le creezi despre tine. Cunoaște-te pe tine însuți este un dicton care a preocupat oamenii dintotdeauna, dar transpus în viețile noastre, nu e întotdeauna așa de simplu. Unul dintre cele mai grele subiecte de fotografiat, suntem chiar noi înșine, și aici nu mă refer la o imagine fabricată, gen selfie.

Tema 2: Ce îmi doresc?

Toți ne dorim multe lucruri, iar ce ne dorim spune ceva despre noi și ne direcționează acțiunile zilnice și pe termen lung. Dar este greu uneori de cunoscut dorințele care contează cu adevărat. În cadrul acestei teme vom fotografia mai puțin, dar ne vom juca cu imagini și cuvinte, vom desena și vom visa cu ochii deschiși.

Tema 3: Ce muncesc?

Munca ne ocupă o mare parte din timpul și energia noastră, așa că în cadrul acestei teme vom explora întrebări precum: Care sunt talentele tale? Le folosești în munca pe care o faci acum? Ce muncă ți-ar plăcea și ți s-ar potrivi? Cum acționezi acum în această direcție? Ce te împiedică și cum depășești piedicile? Deși sunt teme serioase, aici cred că tema fotografică este cea mai distractivă, iar exercițiile creative pline de revelații.

Tema 4: Încotro?

La ultima întâlnire aducem laolaltă tot ce am descoprit în săptămânile anterioare prin intermediul unei expoziții foto mai deosebite. De asemenea, privim spre viitor, tot cu ajutorul cuvintelor și imaginilor, folosite creativ.

 

Ce primesc?

  • Ebook (în format electronic, pdf) care cuprinde toate temele discutate la curs, cu exemple, ilustrații și exerciții.
  • La sfârșitul cursului vom organiza o mini-expoziție foto mai deosebită (costurile pentru aceasta sunt incluse).

De ce am nevoie pentru curs?

Aparat foto sau telefon. Nu este un curs clasic de fotografie, deci nu vom aborda aspecte tehnice ale fotografiei. Nu contează ce nivel aveți sau ce aparat aveți.

Nu trebuie să ai experiență sau talent la scris.

Dacă doriți, puteți aduce și o agendă sau caiet, în caz că doriți să păstrați la un loc toate exercițiile și temele de la curs. În rest, toate materialele necesare sunt asigurate.

Program

Săptămâna 1. Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 10.00 – 14.00

Săptămâna 2. Duminică, 12 noiembrie, ora 15.00 – 19.00

Săptămâna 3. Duminică, 19 noiembrie, ora 15.00 – 19.00

Săptămâna 4. Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 10.00 – 14.00

Este posibil ca programul să se modifice în funcție de preferințele participanților.

Loc de desfășurare: Dali’s Studio

AdresăStr. Timotei Cipariu, nr. 11, ap. 1

Preț: 430 ron (avans pentru înscriere 200 ron)

Reducere: 390 ron

  • pentru cei care au participat la cursurile mele anterioare
  • pentru cei care achită întreaga sumă la început
  • pentru cei care mai aduc pe cineva la curs

ÎNSCRIERI

Înscrierile se realizează până cel târziu la data de 31 octombrie 2017 prin completarea formularului de mai jos și plata unui avans de 200 ron sau a texei de înscriere în întregime. Pentru cei care optează pentru prima variantă, restul de plată se va face înainte de finalizarea cursului, cel târziu 20 noiembrie.

Formular de înscriere

Modalitate de plată:

Avansul sau contravaloarea cursului va fi achitată înainte de începerea acestuia către:

Nume: OBIECTIV CREATIV SRL D

IBAN:   RO03BTRLRONCRT0372405301

deschis la: BANCA TRANSILVANIA

Timișoara

cu menţiunea: “Curs fotoexplorator noiembrie 2017”.

După plata taxei veți primi un email de confirmare pentru înscrierea la curs.

Număr maxim de participanți: 10 persoane. Număr minim de participanți: 6 persoane.

Cursul se va ține doar dacă se va aduna numărul minim de participanți. Dacă nu se întrunește numărul minim de participanți taxele de înscriere deja achitate vor fi returnate în întregime.

 

informații suplimentare:

Email: claudia.tanasescu@gmail.com

Eveniment facebook: aici